Renting out.

These pages are currently only available in Swedish.

Ett av de bästa sätten att hyra ut er bostad är att gå via ett lokalt relocationbolag.

Nordic Relocations kunder har alltid fasta och trygga jobb samt är välutbildade och välavlönade. Vid en uthyrning assisterar våra relocationkonsulter med att utforma ett hyreskontrakt samt genomför en inflyttningsinspektion för att ge alla parter maximal trygghet under hyresperioden.

Denna möjlighet att hitta en hyresgäst är gratis och många hyresvärdar hittar sin hyresgäst bland våra kunder. Vi kan dock ej garantera att aktuella kunder väljer just ditt boende ifall ert objekt inte passar kundernas önskemål. Därför begär vi inte ensamrätt på ert objekt utan uppmuntrar er att bredda er på marknaden för att öka chansen att hitta den hyresgäst som passar just er.

Om ni önskar registrera er bostad hos oss, följ instruktionerna i hyra ut-formuläret. Vi tar tacksamt emot digitala bilder på bostaden.

Som medlemmar i Fastighetsmäklarnämnden följer vi regelverket som styr uthyrningsmarknaden. Detta innebär att vi skall vara opartiska i vår rådgivning och får t ex inte medverka till att sätta hyror. För information gällande lagliga hyresnivåer, rättigheter och skyldigheter i samband med uthyrning, läs mer här

Det är viktigt att du har hyresvärdens eller bostadsrättsföreningens tillstånd att hyra ut i andrahand innan du anmäler din bostad till uthyrning. Vi kontaktar er först när en vi har en kund som söker den typ av bostad ni erbjuder.

Hyresavtalet
Vi hjälper er att upprätta ett korrekt  hyresavtal enligt hyreslagen i samband med uthyrningen.

Nya regler angående andrahandsuthyrning gällande hyresrätter: Läs här

Vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor och svar om uthyrning av din bostad.

Fyll i formuläret

Vi har olika formulär beroende på vilken del av Sverige din bostad är placerad. Vänligen välj det kontor som ligger närmast bostaden: